Cikkek alakformálásról, arcszépítésről és egészségmegőrzésről

A LED-fényterápia színei

Vitalhome.hu
Vitalhome.hu
2022.10.14 16:39

A különböző színű LED-fénysugarak más és más szinten, módon hatnak a bőrre. A két leggyakrabban alkalmazott szín a vörös és a kék, de emellett a szivárvány szinte minden színét megtalálhatjuk az egyes LED-fényterápiás eszközökben.

Vörös: Azért ez az egyik legnépszerűbb szín, mert ennek a legnagyobb a behatolási mélysége, így nagyon hatékonyan tudja serkenteni a kollagénszintézist. Ezért elsősorban bőrfiatalító, feszesítő hatása miatt alkalmazzák, de fokozza a keringést, segíti a sebgyógyulást és a bőrsejtek regenerációját is.

Kék: Nem hatol annyira mélyre, mint a vörös, de rendkívül jó antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően a problémás, pattanásos, aknés bőr kezelésében nagy sikerrel használható.

Zöld: A pigmentfoltok csökkentésében, halványításában jeleskedik, valamint nyugtatja az irritált, kipirosodott bőrt.

Sárga: Rendkívül jól serkenti a nyirokáramlást, fokozza a bőr oxigénfelvevő képességét, valamint a kollagén és elasztin rostok termelődését. Ezeknek köszönhetően sokkal simább, üdébb, puhább bőrképet kapunk.

Lila: A piros és kék fény hatásait egyesíti. Kiválóan gyógyítja a gyulladásos, aknés bőrtüneteket, gyorsítja a sejtmegújulási folyamatokat, halványítja a hegeket. Ekcéma kezelésére, karbantartására elengedhetetlen kombináció.

Narancssárga: A fakó, fáradt, szürkés bőr legjobb ellenszere, a narancssárga LED-fény ugyanis azonnal fokozza a bőr ragyogását, vitalitását, üdeségét. 

Világoskék: Az elpattant hajszálerek, seprűvénák kezelését hatékonyan támogatja a pirosság, gyulladás, irritáció csökkentésével. Az érzékeny, allergiára hajlamos bőr számára az egyik legjobb választás.

Fehér: Fokozza a szövetek anyagcseréjét, anti-aging és bőrfeszesítő hatása a legjelentősebb.

Legyen szó bármelyik színről, a sejtanyagcsere, a vérkeringés és nyirokáramlás fokozása, az erek rugalmasságának növelése, a sebgyógyulás gyorsítása, valamint a kollagén- és elasztin- szintézis aktiválása mindegyikre jellemző.