Cikkek alakformálásról, arcszépítésről és egészségmegőrzésről

Mire jó a LED-fényterápia?

Vitalhome.hu
Vitalhome.hu
2022.10.02 13:42

A fény áldásos hatása már régóta ismert. Bár a napozás az egyik legrégibb gyógymód, az ősidők óta alkalmazzák (helioterápia), ma napról napra újabb cikkek és tanulmányok jelennek meg arról, hogy milyen káros is a hatása. Kiemelt szerepet játszik az öregedési folyamatok felgyorsulásában, a foltok kialakulásában és sajnos rákkeltő hatása is van.

A napsugárzás egyszerre káros és jótékony is. De hogyan? A fénynek több fajtája létezik, és nem csak a látható fénytartományban. Miután rájöttek a napfény káros hatásaira, napjainkban inkább a fototerápiát, azaz a LED-fényterápiát használják gyógykezelésre. A LED-fényterápia tulajdonképpen a napfény energiáját adja, de az UV-sugárzás negatív tulajdonságai nélkül. Leggyakrabban a bőr, valamint a kötőszövet gyógyítására, regenerálására használják, de a szépészetben is igen nagy felhasználási köre van.

A LED-fényterápia már közvetlenül a kezelés után láthatóan szebb, üdébb bőrképet eredményez, de igazán látványosan hosszabb távon érzékelhető a hatása. Azáltal, hogy fokozza a vér- és nyirokkeringést, egészségesebb működésre serkenti a sejteket, amelyek így több oxigénhez és tápanyaghoz is jutnak. A kollagénstimulációnak köszönhetően feszesebb, ragyogóbb arcbőrt érhetünk el vele. Sőt, a melanintermelés mérséklése által idővel halványítja a bőrhibákat, foltokat, egyéb napkárokat, csökkenti a gyulladásokat, normalizálja a túlzott faggyútermelést, tisztítja a kötőszövetet és a pattanásos, pszoriázisos vagy ekcémás bőrt is gyógyítja. Ezért kúraszerű kezeléseket vagy otthoni rendszeres használatot szoktunk javasolni.