Cikkek alakformálásról, arcszépítésről és egészségmegőrzésről

Salaktalanítás

2013.04.08 11:08

Montecuccoli szerint a háborúhoz három dolog kell: pénz, pénz és pénz. Ezen a vezérfonalon elindulva mondhatjuk, hogy a jó közérzethez vezető három fontos állomás: salaktalanítás, salaktalanítás és salaktalanítás!

 

A salakanyagok lerakódása szervezetünk elsavasodásának következménye. A szervezet a savakat vízzel és ásványi anyagokkal próbálja semlegesíteni, majd kiüríteni a szervezetből. Lényegében ezek a savas-vizes-ásványi anyagos lerakódások a salakanyagok. Ha ezekből olyan mennyiség képződik, amit a nyirokkeringés nem tud kezelni, a legkevésbé ártalmas helyen, a zsírdepókban raktározzuk el őket (így alakul ki a narancsbőr, például). Mit tehet a hatékony salaktalanítás érdekében?

 

Amennyiben úgy érzi, hogy problémát okoz Önnek a salakanyagok lerakódása, kérje ki orvosa tanácsát a salaktalanítás megfelelő formájával kapcsolatban!

 

  1. További salakanyagok, savasító táplálék és savasító folyadék bevitel megszüntetése

Cserélje le savasító ételeit és italait semlegesre vagy lúgosítóra! Káros hatása van a szervezetre az egyszerű szénhidrátokat (fehér cukrot, lisztet) tartalmazó ételeknek, a tartósítószerekkel, adalékanyagokkal „felturbózott” élelmiszereknek, a szénsavas üdítőknek. Fogyasszon minél több lúgosító zöldséget és gyümölcsöt, tiszta, szénsavmentes ásványvizet! Kerülje a dohányzást és az alkoholfogyasztást!

  1. Ha nincs túlzott mértékű salakanyag felhalmozódás, a salaktalanítás hatékony eszközét jelenthetik a gyógyszertárakban és gyógynövényboltokban kapható salaktalanító-"méregtelenítő" teák.
  2. Pótoljuk a szervezet által felhasznált ásványi anyagokat táplálékkiegészítők vagy ásványi anyagokban gazdag étrend segítségével!
  3. Lúgosító fürdő

Gyógyszertárakban kapható bázikus sókkal dúsítsa fürdővizét hetente 2-3 alkalommal, és lubickoljon akár egy órát is a langyos vízben! Ha nincs lehetősége lúgosító fürdőt venni, remek a salaktalanítás szempontjából a lúgosító lábfürdő is!

A salaktalanítás sokkal hatékonyabb, ha segítünk a nyirokáramlásunknak elszállítani a salakanyagokat. Erre nyújt remek megoldást a rendszeres nyirokmasszázs. Ha nincs lehetősége nyirokterapeutához járni, szerezzen be otthonra hullámmasszázs gépet, aminek segítségével napi 20 perces kezelések során biztosíthatja a hatékony nyirokáramlást és salaktalanítást.

Nézze meg, hogy milyen otthon használható nyirokmasszázs gépeket tud megvásárolni a Vitalhome Webáruházban >>>

 

Kapcsolódó témák:

Salaktalanítás otthon hullámmasszázzsal