Cikkek alakformálásról, arcszépítésről és egészségmegőrzésről

Ödéma

2013.03.18 11:30

Nyiroködéma akkor alakul ki a szervezetben, ha a nyirokrendszer valami miatt alkalmatlanná válik arra, hogy az elszállításra váró nyirokfolyadékot továbbítsa. A nyiroködémát onnan lehet felismerni, hogy a láb fokozatosan dagadni kezd, megvastagodnak az ujjak, bedagad a láb- vagy kézfej és a boka vagy csukló, majd az ödéma tovább terjed a teljes végtagra. Kezelés nélkül a betegség folyamatosan súlyosbodik, szövődmények alakulhatnak ki. Ezért célszerű nagy hangsúlyt fektetni az ödéma megelőzésére, és a tünetek észlelésekor minél hamarabb orvoshoz fordulni, és megkezdeni az ödéma kezelését.

 

A nyiroködéma kialakulásának lehet veleszületett és szerzett oka is. Ha eredendően, már születéskor kevesebb a nyirokerek száma, akkor a későbbiekben a nyirokfolyadék elszállítása problémát okozhat a kevés számú ér számára. Szerzett, vagy másodlagos nyiroködéma akkor alakul ki, ha megfelelő számú nyirokér áll rendelkezésre, de az évek folyamán ezek kapacitása csökken (sérülés miatt, vagy elégtelen mozgás hatására).

 

A nyiroködéma tünetei:

Ne várjon addig, amíg a tünetek súlyossá válnak, és komoly fájdalom alakul ki! A lábdagadás első jeleivel forduljon orvoshoz! Az egészsége megőrzése szempontjából már az ödémás tünetek kialakulása előtt érdemes megfontolni a hullámmasszázs berendezések preventív jellegű használatát!

 

Mindenképpen figyelje az alábbi jeleket:

-          Duzzadt, dagadt kéz illetve láb

-          Csecsemőráncok megjelenése

-          Cellulit, narancsbőr a combon

-          Száraz, fényes, feszülő bőr

-          Duzzadt, hurkás ujjak

-          A végtagok eltérő vastagságúak

 

Nézze meg, hogy milyen otthon használható nyirokmasszázs gépeket tud megvásárolni a Vitalhome Webáruházban >>>

 

Kapcsolódó témák:

Nyirokmasszázs otthon

Nyiroködéma kezelése

Hullámmasszázs