Cikkek, hírek, megoldások

Nyiroködéma kezelése

2013.07.10 10:20

Nyiroködéma kezelése

 

A kialakult nyiroködéma kezelése mindenképpen orvosi segítséget igényel. A betegség kezelés nélkül folyamatosan súlyosbodik, az idő előrehaladtával komoly szövődmények (pl. orbánc, bőrsebek, ekcéma) is kialakulhatnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

A nyiroködémás lábat onnan lehet felismerni, hogy a lábujjak hurkaszerűen feldagadnak, megduzzad a boka és a lábfej, az ízületeknél mély ráncok alakulnak ki. A betegségnek természetesen különböző fázisai vannak, és a nyiroködéma kezelése annál könnyebb, minél kisebb az ödéma mértéke. Érdemes fokozott figyelmet fordítani a megelőzésre, és az első tünetek észlelése esetén háziorvoshoz fordulni, hogy a nyiroködéma kezelése minél előbb elkezdődhessen.

 

A nyiroködéma kezelése összetett feladat. Menjen el a háziorvosához, mondja el neki a tüneteket, és kérjen beutalót szakorvosi vizsgálatra!  Az elsődleges cél, hogy az ujjakból, a lábfejből és a bokák területéről orvosi terápiával elvezessék a felhalmozódott folyadékot. Az ezt követő fázisban a nyiroködéma kezelése elősegíthető a hullámmasszázs berendezéssel.

 

A hullámmasszázs berendezések otthoni vagy terápiás használata nemcsak a nyiroködéma kezelése során nyújtanak nagy segítséget, hanem a megelőzésben is fontos szerepet játszanak. A hullámmasszázs berendezések rendszeres (egészségügyi problémák esetén orvosi javaslat szerint alkalmazott) használata serkenti a végtagok nyirokkeringését, fokozzák a felhalmozódott folyadék és méreganyagok eltávolítását, hosszú távon felszabadítják végtagjait, és a szabad mozgás örömét nyújtják Önnek és az egész családnak.

 

Nézze meg, hogy milyen otthon használható nyirokmasszázs gépeket tud megvásárolni a Vitalhome Webáruházban >>>