Cikkek alakformálásról, arcszépítésről és egészségmegőrzésről

Narancsbőr kezelése otthon

2013.06.19 10:28

A narancsbőr kezelése otthon nem egyszerű feladat, még akkor sem, ha profi alakformáló csapat áll mögöttünk. Ha átgondolt stratégiával, kitartóan és több oldalról közelítjük meg a problémát, akkor eredményes lehet a narancsbőr kezelése otthon.

Táplálkozás és folyadékbevitel

A narancsbőr kezelése otthon a táplálkozási és folyadékbeviteli szokások megváltoztatásával kezdődik. Minél több nem hasznosítható anyagot (ún. salakanyag) viszünk be a szervezetbe, annál inkább súlyosbodik a narancsbőr. Ha tehát minimalizáljuk a káros anyag bevitelt, akkor sokkal könnyebb lesz a cellulit kezelése is. Kerüljük tehát a tartósított, mesterséges színezőanyagokkal ellátott, savasító ételek és italok fogyasztását, és szerepeljen az étrendünkben minél több friss zöldség és gyümölcs! Fogyasszunk minél kevesebb savasító és minél több lúgosító ételt! Igyunk naponta legalább 2-3 liter folyadékot (lehetőleg szénsavmentes ásványvizet)!

 

Salaktalanítás

Mivel a narancsbőr nem csupán zsírból, hanem nagy mértékben vízzel lekötött salakanyagokból áll, ezeket el kell távolítani. A nyirokáramlás szerepe leegyszerűsítve, hogy megszabadítsa a szervezetet a felesleges káros anyagoktól. Ha a cél a narancsbőr kezelése otthon, akkor serkenteni kell a nyirokáramlást, ami hullámmasszázs berendezéssel valósítható meg a legegyszerűbben és legszakszerűbben.

 

Cellulit kezelő anyagok

Számtalan olyan, drogériákban kapható termék közül választhatunk, amelyekkel biztonságos a narancsbőr kezelése otthon. Tudnunk kell, hogy ezek önmagukban nem feltétlenül eredményesek, csak egy kúra elemeként. A narancsbőr otthoni kezelése elsősorban vérbőség fokozó hatóanyagú krémekkel (pl. fahéjat, koffeint, pirospaprikát tartalmazó) lehetséges, vagy salaktalanító hatású készítményekkel (pl. algát tartalmazókkal)!

 

Mozgás

A narancsbőr kezelése otthon is megkívánja a megfelelő mozgást. A cellulit kezelő kúra második felétől, amikor a salakanyagok egy része már felszabadult, és ezért rendelkezésre áll lekötetlen zsír, elkezdhetjük a zsírégető edzést. Az edzésnél két dologra kell ügyelni, hogy biztosan zsírt égessünk. Egyrészt arra, hogy zsírégető pulzustartományban folytassuk az edzést (ez (220-életkor)*0,65 és (220-életkor)*0,75 között van)! Ha nem tudjuk a pulzust mérni az edzés alatt, jó megközelítéssel akkor vagyunk zsírégető tartományban, ha izzadunk, de még kapunk levegőt. Egy gyors tempójú kocogás például tipikusan alkalmas a zsírégetésre, csak ügyeljünk rá, hogy egyenletes legyen a tempó!

A pulzustartomány mellett ügyeljen az edzés időtartamára! Az edzés első 10-20 percében a szervezet a vérben aktuálisan megtalálható szénhidrátokat égeti el, és ezután kezd más energiaforrás keresésébe. 20 percnél tehát hosszabb ideig kell edzeni, mert csak ebben az időben tudunk zsírt égetni. Célszerűbb tehát a cellulit kezelő kúra szempontjából, ha egy héten kétszer 1-1,5 órát edzünk, mint ha minden nap tornázunk 15 percet.

 

Ha a fentiek nagy részét betartjuk, a narancsbőr otthoni kezelése gyerekjáték lesz!