Cikkek alakformálásról, arcszépítésről és egészségmegőrzésről

Narancsbőr

2013.11.28 11:20

A narancsbőr kialakulásának hátterében összetett okok állnak. A szervezetben azonnali energiaforrásként fel nem használt tápanyagok különböző úton, de egyféle formában: a zsírszövetekben lerakódott zsírként tárolódnak. A zsírsejtek fala rendkívül rugalmas, ezért a zsírsejtek mérete hihetetlen mértékben képes nőni. A megnövekedett zsírsejt méret önmagában azonban még nem feltétlenül okoz narancsbőrt. Ha a bőr feszes, a zsírsejtek nem képesek a felszínét egyenetlenné tenni. Ha azonban a bőr veszít a rugalmasságából, képes megnyúlni és eldeformálják az alatta található zsírsejtek.

A narancsbőr hátterében álló következő tényező a mikrokeringés lecsökkenése, és ezáltal a salakanyagok felhalmozódása. A vérkeringés és nyirokáramlás feladata a táplálékok eljuttatása a sejtekhez, és a fölösleges salakanyagok eltávolítása. Ha csökken a keringés, akkor egyre több folyadék, savas anyag és salak jut a sejtek közötti térbe, ahol megreked. Annak érdekében, hogy ez ne okozzon egészségügyi problémát, a szervezet vizet juttat a területre, hogy semlegesítse a lerakódásokat. A pangó területen a felcsomósodó szövetállomány egyenetlenül nyomni kezdi a bőrfelszínt, és először csak enyhébb, majd egyre erőteljesebb formában is kialakul a láthatóan narancshéj-szerű bőrfelszín.

 

A narancsbőr eltüntetésében a fent leírtak alapján a legnagyobb szerepe a felhalmozódott salakanyagok felszabadításának és elszállításának van, amit elsősorban a nyirokáramlás stimulációjával tudunk elérni. Amennyiben a nyirokálamlás élénkítése nélkül sikerül felszabadítani valamilyen alakformáló kezeléssel vagy tornával zsírt a narancsbőrös területről, a csökkent mikrokeringés következtében a zsír nem fog tudni kiürülni a szervezetből, és előbb-utóbb visszaépül a raktárakba. A nyirokáramlást kézi vagy gépi nyirokmasszázzsal vagy gépi hullámmasszázs technológiával (pl. DoctorLife hullámmasszázs berendezések) tudjuk és kell is élénkíteni.

Ahogy a zsírbontó kezelések során felszabadul a zsír, a nyirokkeringés pedig elkezdi elszállítani azt, a zsírsejtek méretének zsugorodásával javulni fog a terület mikrokeringése, ami elősegíti a további szövetközi vizes-salakos lerakódások lebontását.

 

A narancsbőr kezelésben akkor tudunk valóban látványos eredményt elérni, ha az összetett problémára összetett megoldással szolgálunk.

Nézze meg, hogy milyen otthon használható nyirokmasszázs gépeket tud megvásárolni a Vitalhome Webáruházban >>>

 

Kapcsolódó témák:

Narancsbőr ellen otthon

Bőrfeszesítés

Cellulit kezelő megoldások