Cikkek alakformálásról, arcszépítésről és egészségmegőrzésről

Izomstimulátor vs. biocomputer

2013.06.17 10:30

Számtalan izomstimulátor létezik a piacon, a televíziós reklámokból ismert „hasrángatós” pillangó vagy öv formájútól elkezdve a legújabb edzőtermi verziókig. Egyetlen termékcsalád van, amit következetesen és hangsúlyozottan a védett biocomputer megnevezéssel illetnek, az Ultratone professzionális és otthon használható berendezései. Van ennek a megkülönböztetésnek létjogosultsága, vagy pusztán marketingfogásról van szó? Tényleg van különbség izomstimulátor és izomstimulátor között?

 

Az izmok mozgatása természetes módon úgy történik, hogy az agy elektromos impulzusokat, jelformákat küld az izmok mozgató (motorikus) pontjaihoz, és a megfelelő mértékű és időtartamú összehúzódásra, elernyedésre vagy más munkára készteti azokat. Az izomstimulátor hasonló célt próbál elérni, csak a jelek nem az agyból, hanem az elektródákból a bőrfelületen keresztül érik el a szöveteket.  

 

Ahhoz, hogy megértsük a különbséget az izomstimulátor és a biocomputer hatásmechanizmusa között, tudnunk kell, hogy az agy által az izmok felé közvetített jelek, elektromos impulzusok bonyolultak. Az agy különböző jelformákat küld az egyes izmokhoz attól függően, hogy milyen jellegű és intenzitású munkára akarja azokat fogni. Ráadásul az egyes izmokhoz közvetített jelek önmagukban is összetettek, finoman moduláltak. A piacon kapható izomstimulátorok többsége egyféle jel kibocsátására képes, ami nincs szofisztikálva, és nem is tesz lehetővé szofisztikált működést illetve összetett eredményeket. A hagyományos izomstimulátor által kibocsátott jel ugyan megmozgatja az izmokat, de egyszerű összehúzásnál többre nem igen képes. A hagyományos izomstimulátor ezen kívül nincs hatással a bőrre, a zsírszövetre valamint a nyirokrendszerre, így a komplex alakformálásnak legfeljebb egy részterületét képezheti.

 

Az Ultratone biocomputerek lényege, hogy sok éves, kórházi betegeken végzett kutatás során a feltaláló leképezte és szabadalmaztatta azokat a jelformákat, illetve megalkotta azon jelcsomagokat, amik 100%-ban megfelelnek az agy által kibocsátott stimulációs jeleknek. Ez sokkal fejlettebb, átfogóbb és teljesebb izommunkát eredményez, mint a hagyományos izomstimulátor segítségével végzett edzés. Továbbá a szervezet nem érzékeli idegen, kívülről jövő jelként az elektródákból származó impulzusokat, hanem testazonosként kezeli. Éppen ezért nem jelentkezik a kezelések során az izomstimulátorokra jellemző áramérzet, a kezelés rendkívül komfortos. A létrejött mozgás akaratunktól független, erőfeszítés és fáradtság nélküli, biztonságos, mentes bárminemű sérülés vagy rándulás veszélyétől, és kíméli az ízületeket.

 

Az Ultratone biocomputerekkel végzett alakformáló kezelések során a bőr feszesebbé válik, a zsírszövet vékonyodik, a nyirokrendszer fokozott működéssel dolgozik a salakanyagok kiürülésén, az izmok pedig erősebbé, tónusosabbá válnak, ami összességében egy minden szempontból vonzóbb testformát eredményez.