Cikkek alakformálásról, arcszépítésről és egészségmegőrzésről

Erősítés

2013.03.28 11:33

A formás, feszes test, a kidolgozott izmok, a megfelelő tartás a jó megjelenés alapját képezik. A munkahely keresésben vagy a párkeresésben is sokkal jobb pozícióból indul egy olyan személy, aki láthatóan harmóniában van a testével, ad a megjelenésére, akinek a tartása magabiztosságot sugároz. Mindezt úgy tudjuk elérni, hogy rendszeresen foglalkozunk az izmainkkal, a testünk kidolgozásával. Az edzőtermekben ma már egyre többen alkalmazzák a súlyzós edzéseket, hogy a céljukat elérjék. Tudta, hogy létezik olyan módszer is, amivel otthon, kényelmes körülmények között és megerőltetés nélkül végezheti az erősítést?

 

Ha Ön kezdő, ha nem szeretne edzőterembe járni, ha bizonytalan abban, hogy mit és hogyan kell csinálnia, ha nem szeret izzadni, azért még nem kell lemondani a kockás hasról vagy a formás vállakról. Otthon is végezhet olyan hatékony edzést, erősítést, mintha edzőteremben járt volna, csak a megfelelő eszközt kell hozzá kiválasztania.

Számtalan kiegészítőt lehet kapni az otthoni hasizom erősítéshez, popsiformáláshoz, célszerű azonban alaposan végiggondolni, mi a cél. Ha csak egy területet szeretne formálni, ezek az eszközök jók lehetnek, bár a kitartás néhány hét, hónap után csökkenni látszik, mivel ezek az edzések is megerőltetőek, és az eredmények lassan jönnek.

Ha gyors és látványos eredményeket szeretne megerőltetés nélkül, akkor érdemes olyan eszközt választani, amelyik elektromos impulzusokkal „ingerli” az izmokat. Ebben a kategóriában is széles a választék. Ha ilyen eszköz mellett dönt, akkor tényleg a legjobbat érdemes választania.

 

Az erősítés, az izmok mozgatása természetes módon úgy történik, hogy az agy elektromos jeleket (impulzusokat) küld az izmok mozgató pontjaihoz, és a szükséges munkára (összehúzódásra, elernyedésre stb.) készteti azokat. Ha kívülről, a bőr felszínére tett elektródákkal küldünk impulzusokat az izmoknak, akkor hasonló eredményt érünk el. És itt, a hasonlón van a hangsúly. Az emberi agy által küldött impulzusok rendkívül speciálisak, nehezen feltérképezhetőek. Ha nem pontosan ilyen jelek továbbítódnak az izmokhoz, akkor egyrészt eltérő lehet a hatásuk, másrészt idegen a test számára, és ezért az erősítés fájdalmas áramérzettel jár. Számos izomstimulátorban nagyon egyszerű elektromos alap jelformákat használnak. Brit orvosok, kutatók hosszú éveken keresztül vizsgálták az agy által kibocsátott elektromos jeleket, és ezek leképezését. Az eredményeket szabadalmaztatták, és létrehozták az Ultratone berendezéseket. Ezek a készülékek biocomputerek. Ez azt jelenti, hogy kellemes kezelésérzet mellett maximális hatékonysággal képesek dolgozni a stimulált területeken, mert a szabadalmaztatott jelformáikat a szervezet egyenértékűnek érzi az agyból származó jelekkel. Az Ultratone biocomputerekkel nyoma sincs a kellemetlen áramérzetnek, a létrejött mozgás akaratunktól független, fáradság nélküli, biztonságos, és kíméli az ízületeket.

 

A vizsgálatok szerint a klasszikus erősítés, izomformálás közben izomrostjainknak mindössze 50-60%-át tudjuk elérni. Az Ultratone szabadalmaztatott jelformái ezzel szemben már az első kezelés alkalmával elérik az izomrostok 100%-át, így téve extra hatékonnyá az erősítést.

A hagyományos izomstimulátorok egyfajta jelet ismételgetnek. Az Ultratone az otthoni erősítéshez olyan jelformákat használ, amik időben folyamatosan változnak. Ennek eredményeként a szöveteket a mély izomalapoktól egészen a bőrfelszínig átdolgozzák, ezáltal komplex és hosszan tartó eredményeket biztosítanak. A Karcsúsítás program például egy teljes rutinból áll: bemelegítés, vérkeringés fokozás, nyújtás, feszesítés, izomtónus fokozás, zsírbontás, teljes test tornáztatás a közép és mélyizom rétegekben, gyengéd lazítás.

Míg a hagyományos izomstimulátorok többségénél nem lehet pontosan szabályozni, hogy hova kerüljenek a stimulációs pontok, az Ultratone olyan elektródákkal dolgozik, amiket egészen pontosan az izmok stimulációs (motorikus) pontjaira lehet helyezni, és ezáltal pont ott hatnak, ahol kell. A felhelyezést részletes ábrák segítik.

 

 

 

 

A férfiak számára főnként a felsőtest edzése hoz látványos eredményt, a hölgyek pedig szívesen koncentrálnak a hasizom erősítésre és a popsiformálásra. Az Ultratone otthoni biocomputerek többféle programot tartalmaznak, amik a kívánt eredmények elérésében segítenek.

 

Kapcsolódó témák:

Hasizom erősítés az Ultratone-nal

Popsiformálás az Ultratone-nal