Cikkek alakformálásról, arcszépítésről és egészségmegőrzésről

Cellulit kezelő

2013.04.23 11:22

A komplex okok miatt kialakuló narancsbőrt csak komplex terápiával lehet enyhíteni. A cellulit kezelő küzdelem komoly fegyvertárat és kitartást igényel, és még a legedzettebb harcos amazon erejét is próbára teszi.

 

Táplálkozás és folyadékbevitel

A cellulit kezelő kúra első eleme a táplálkozási és folyadékbeviteli szokások megváltoztatása. Minél több salakanyagot viszünk be a szervezetbe, annál inkább súlyosbodik a narancsbőr. Ha tehát minimalizáljuk a káros anyag bevitelt, akkor sokkal könnyebb lesz a cellulit kezelése is. Kerüljük tehát a tartósított, mesterséges színezőanyagokkal ellátott, savasító ételek és italok fogyasztását, és szerepeljen az étrendünkben minél több friss zöldség és gyümölcs! Igyunk naponta legalább 2-3 liter folyadékot (lehetőleg szénsavmentes ásványvizet)! Mindezt tartsuk be a cellulit kezelő kúra időtartamán túl is!

Nyirokáramlás serkentése

Mivel a cellulit nem csupán zsírból, hanem nagy mértékben vízzel lekötött salakanyagokból áll, ezeket el kell távolítani. A nyirokáramlás szerepe leegyszerűsítve, hogy megszabadítsa a szervezetet a számára felesleges káros anyagoktól. A cellulit kezelő kúra elengedhetetlen részét képezi tehát a nyirokáramlás serkentése. Ezt kézi vagy gépi nyirokmasszázzsal, pl. hullámmasszázs géppel végezhetjük.

Cellulit kezelő anyagok

Számtalan cellulit kezelő anyag közül választhatunk. Tudnunk kell, hogy ezek önmagukban nem feltétlenül eredményesek, csak egy kúra elemeként. Válasszunk vérbőség fokozó hatóanyagú krémeket (pl. fahéjat, koffeint, pirospaprikát tartalmazót), vagy salaktalanító hatásút (pl. algásat)!

Mozgás

A cellulit kezelő kúra második felétől, amikor a salakanyagok egy része már felszabadult, és ezért rendelkezésre áll lekötetlen zsír, elkezdhetjük a zsírégető edzést. Az edzésnél két dologra kell ügyelni, hogy biztosan zsírt égessünk. Egyrészt ügyeljünk arra, hogy zsírégető pulzustartományban folytassuk az edzést (ez (220-életkor)*0,65 és (220-életkor)*0,75 között van)! Ha nem tudjuk  a pulzust mérni az edzés alatt, jó megközelítéssel akkor vagyunk zsírégető tartományban, ha izzadunk, de még kapunk levegőt. A pulzustartomány mellett ügyeljen az edzés időtartamára! Az edzés első 10-20 percében a szervezet a vérben aktuálisan megtalálható szénhidrátokat  égeti el, és ezután kezd más energiaforrás keresésébe. 20 percnél tehát hosszabb ideig kell edzeni, mert csak ebben az időben tudunk zsírt égetni. Célszerűbb tehát a cellulit kezelő kúra szempontjából, ha egy héten kétszer 1-1,5 órát edzünk, mint ha minden nap tornázunk 15 percet.

Alakformáló kezelés

A cellulit kezelő kúra első felében csak akkor menjen zsírbontó kezelésre, ha azt hullámmasszázzsal fejezik be, különben a lebontott zsírok visszaépülnek a szervezetbe, mivel nem tudnak kiürülni. Ha nem tudják hullámmasszázzsal zárni a cellulit kezelő alkalmat, akkor inkább akkor kezdje el a gépi kezeléseket, ha a salaktalanító fázison már túl van. A gépi kezelések közül olyat válasszon, ami a zsírszöveteken kívül hatással van a keringésre és a bőrre is (pl. vákuummal kombinált rádiófrekvenciás kezelést)! Léteznek olyan otthon használható alakformáló biocompuiterek is (Ultratone), amik nagy segítséget jelentenek a vágyott formák elérésében.

 

Kapcsolódó témák:

Narancsbőr ellen otthon

Bőrfeszesítés

Narancsbőr