Cikkek alakformálásról, arcszépítésről és egészségmegőrzésről

A hullámmasszázs szerepe a cellulit kezelésében és salaktalanításban

2013.09.09 11:38

A komplex alakformálásnak 3 része van: zsírbontás, cellulit kezelés/bőrfeszesítés és izom tónus fokozás. Sokan tapasztalják, hogy a még a legjobb technológiákkal végzett, szakszerűen kivitelezett kúra eredménye is csak csekély és átmeneti. Ők azért nem képesek fogyni az alakformáló kezelések ellenére sem, mert a terhelt vagy lelassult nyirokáramlásuk miatt a felszabadított zsír visszaépül a szervezetükbe. Ön is tapasztalt már ilyet? Mit tehet annak érdekében, hogy a zsír kiürüljön? Mindenek előtt fokozni kell a nyirokáramlást, ezáltal elősegíteni a salaktalanítást.

Az alakformáló kezelések során a zsírsejtekből felszabadított trigliceridek a sejtközötti térbe kerülnek. Innen kétféleképpen folytatódhat a folyamat. Ha minden jól alakul, a szervezet egészségesen működik, és nem szabadult fel túlzott mennyiségben zsír, akkor a triglicerideket a vérkeringés és nyirokáramlás a májba szállítja, ahol a szervezet lebontja őket, a zsírsejtek maradványait pedig a szervezet „takarítói”, a falósejtek emésztik fel. A sejtek közötti zsír természetes útvonalakon keresztül ürül ki a szervezetből. Azonban ha valamilyen oknál fogva a vérkeringés és nyirokáramlás nem megfelelően működik, vagy ha a kezelés során túlzott mennyiségű zsír szabadul fel, esetleg ha a kezelés után nem megengedett táplálékot vagy folyadékot (egyszerű szénhidrátokat, zsíros, savasító ételeket) veszünk magunkhoz, a szervezet nem képes a zsírbontás végtermékeit kiüríteni, így azok szépen fokozatosan visszaépülnek a szervezetbe, és hosszú távon teljesen meghiúsítják az eredményes alakformálást. Ekkor van arra szükség, hogy külső segítséggel végezzünk salaktalanítást. Így eredményesebb lesz az alakformálás és cellulit kezelés.

 

Annak érdekében, hogy az alakformálásra áldozott pénz és idő valóban megtérüljön, és látható eredménye legyen a kezeléseknek, alapvetően meg kell értenünk, hogy az alakformálás nem úgy működik, hogy kifizetjük a kezeléssorozatot, és ezzel letudtuk a magunk részét. A megfelelő hozzáállás elengedhetetlen az eredmények tekintetében. A megfelelő hozzáállás pedig azt jelenti, hogy a kezelések között megtiszteljük a szervezetünket annyival, hogy nem viszünk be ártalmas ételeket, italokat, elősegítjük a kiválasztórendszer működését azzal, hogy tápláló, de alacsony energiatartalmú, megfelelő minőségű táplálékot és elegendő folyadékot veszünk magunkhoz, és a lehetőségekhez képest igyekszünk valamilyen fizikai aktivitást végezni. Tovább növeli az eredményeket és javítja a közérzetet, ha kiegészítő salaktalanítást végez. A salaktalanítás otthon vagy kozmetikusnál, masszőrnél is történhet a nyirokáramlás stimulálása által.

 

A szervezet további terhelésének elkerülése mellett elő tudjuk segíteni a vérkeringés és nyirokáramlás megfelelő működését azzal, ha gépi nyirokmasszázzsal stimuláljuk. A nyirokmasszázs szakszerű elvégzése a szervezet egészséges működése szempontjából kritikus, ezért érdemes olyan kozmetikát keresni, ahol alkalmunk nyílik Doctor Life gépi hullámmasszázst igénybe venni. Ez a módszer egyébként fájdalommentes alternatíváját jelenti a nyirokmasszázsnak, és olyanok is igénybe vehetik, akik érzékenyebbek a fájdalomra, vagy például könnyen elpattannak a hajszálereik, és a manuális masszázs után kék foltok jelennek meg a végtagjaikon.

 

hullámmasszázs kezelések eredményeképpen könnyebben ürülnek ki a salakanyagok, felszabadulnak a cégtagok, könnyebbé válik az alakformálás és a cellulit kezelés.

 Amennyiben nincs lehetőség arra, hogy a kozmetikában vegyük igénybe a hullámmasszázst, érdemes tudni, hogy a Doctor Life berendezéseknek otthon használható modelljei is vannak, amelyekkel otthon akár TV nézés közben, napi 20-30 perces kezelés keretében stimulálhatjuk a nyirokáramlásunkat és vérkeringésünket. Ezek a korszerű berendezések akár 50-100-szorosára képesek fokozni a nyirokáramlást!