Cikkek alakformálásról, arcszépítésről és egészségmegőrzésről

Az arcápolás szerepe a pattanások kezelésében

2013.04.10 11:40

A jó közérzet egyik feltétele, hogy a tükörbe nézve elégedettek legyünk a látvánnyal. A környezeti ártalmak, a táplálkozási kilengések vagy egy-egy átmulatott éjszaka a bőrünkön hagyja a nyomát. A tinédzserkort magunk mögött hagyva is gyakran tapasztalhatjuk, hogy pattanás nőtt a legrosszabbkor az arcunk legrosszabb pontján. A pattanásos arcbőr kezelése a kíméletes és hatékony arcápolással, elsősorban az arctisztítással kezdődik.

 

A pattanások kezelése érdekében ne sajnáljunk egyetlen percet sem, amit arcápolásra fordítunk, mert az pozitív hatással van mások rólunk kialakított véleményére, s mint tudjuk, az első benyomást nagyon nehéz megváltoztatni. Tehát foglalkozzunk magunkkal!

 

A pattanásos bőr kezelése több lépésből áll:

 


1.    lépés: Tisztítás

A szennyeződött bőr tökéletes táptalaja a baktériumoknak, ezért van szükség a tisztításra naponta kétszer, reggel és este. Használjunk a bőrtípusnak megfelelő zselét, vagy folyékony arctisztító kozmetikumot! A pattanásos arcbőr kezelése speciális tisztító kozmetikumokat igényel, amik nem zsírosítják a bőrt, és csökkentik a gyulladást.

Kerüljük a szappan használatát, mert csökkenti a bőr természetes hidratáló faktorait, valamint tönkre tehetjük a bőrünket védő savköpenyt.

 


2.    lépés: Tonizálás

A tonizálás a tisztítási folyamatnak nem elhanyagolható lépése. A tonik eltávolítja a maradék szennyeződéseket, felfrissíti a bőrt. A legfontosabb feladata azonban, hogy visszaállítsa a bőr megfelelő pH értékét, ami a pattanás kezelése szempontjából is fontos. Arctisztítás után bő vízzel mossuk le az arcunkat, majd a benedvesített vattapamacsra csepegtetett, bőrtípusunknak megfelelő tonikos vattával töröljük át a bőrünket! Ez a lépés javítja a vérkeringést, segít a bőr rugalmasságának megőrzésében, valamint bőrünket előkészíti a hidratáló készítmény befogadására.

 

3.    lépés: Hidratálás

A pattanásos bőr kezelése nem áll meg az alapos arctisztításnál. A hidratálás biztosítja, hogy a felső bőrrétegek simák és rugalmasak maradjanak, növeli a bőr természetes hidratáltsági szintjét a felszínen és a mélyebb rétegekben is. A tisztítás és tonizálás után hidratáljuk arcbőrünket bőrtípusunknak megfelelő nappali vagy éjszakai krémmel!

 

 


 Napjaink népszerű és kíméletes arctisztító és bőrfiatalító készüléke a Center Kft. által forgalmazott Peel Star. A könnyű, és egyszerűen használható készülék komplett otthoni arcápolásra lett kifejlesztve, hiszen az arctisztítástól kezdve a hatóanyagbevitelig a segítségünkre van.  A berendezés ultrahang-frekvencián rezgő fémlemeze hatékonyan és kíméletesen távolítja el a bőr felszínéről az elhalt hámsejteket és a rárakódott keratin réteget. Technológiájának köszönhetően képes kifordítani a mitesszereket, csökkenti a bőregyenetlenségeket és a pigmentáció megjelenési formáit. A készülék másik funkciója a hatóanyagok aktív komponenseinek mélyrétegű bevitele, a pozitív és negatív ionos iontoforézis üzemmódok használatával.

 

 

Peel Star készülék segítségével a család minden tagja elvégezheti kedvenc kezelését.

  • fiataloknak, pubertáskorúaknak nélkülözhetetlen az arc tisztításában, kíméletesen és fájdalommentesen „fordítja ki” a bőr mélyére beült mitesszereket, a pattanások kezelése sokkal egyszerűbb a segítségével
  • az igényes, ám kevés idővel rendelkező hölgyek hatékony eszközre találnak benne az arcápolásban és arcfiatalításban
  • a férfiaknak nagymértékben segít az arcbőrük tisztán tartásában, a sokszor érett férfikorban is jelenlévő mitesszerek, pattanások kezelésében